Norrlångträsk

Upplev riktig vinter

För många är det lite väl tidigt att prata om vinter och vintersemester. Sommaren är ju knappt slut! Men vi tycker att god planering knappast har skadat någon. Att besöka Norrland på vintern, och mer specifikt Norrlångträsk, är något vi varmt vill rekommendera för den som vill uppleva riktig vinter och riktig svensk landsbygd. Vackra vinterlandskap utan dess like, fullt med snö och storslagen natur utlovas.

Tre och en halv mil från Skellefteå ligger idyllen Norrlångträsk. I byn bor drygt 100 innevånare i alla åldrar. Ett drygt 40 hushåll ger byn liv. […] Här är det gott om plats och goda möjligheter till fritidsaktiviteter i alla dess former, säger Pauli Pyhälä till Norran. (Läs hela artikeln här).

Denna idyll är det inte alla som har tillgång till. Men har du möjlighet rekommenderar vi att ta bilen norrut, så hinner du också se och uppleva en del längs vägen. Dock finns det några saker att tänka på om du tar bilen norrut på vintern. Främst gäller det att ha bra vinterdäck. Köp bra däck och fälgar online från Dack365 om du behöver nya. Det är även bra att se över bilens allmänna kondition för att säkerställa att den klarar en längre färd i låg temperatur. Gör gärna en service och kolla alla oljor och vätskor. Se även till att ha med dig bogserlina, startkablar och telefonnummer till vägassistans.

Åka långfärsskidor i skogarna runt byn, testa på jakt och kanske kan du även åka hundsläde någonstans i närheten? Riktig vinter i Norrländsk natur när den är som bäst!

Den lilla byn med det stora hjärtat