Norrlångträsk

Sommarsemester i norr!

Sommaren stundar och ledighet med den, och därmed resande i Sveriges alla hörn. Visst åker man iväg även på vintern många gånger, men då brukar man allt som oftast lämna landets gränser för att nå varmare, soligare breddgrader. På sommaren passar det dock utmärkt att stanna inom landets gränser, Sverige brukar trots allt visa sig från sin allra bästa sida när sommaren knackar på, så varför inte besöka en plats i vårt avlånga land du inte varit på tidigare? Att åka till Norrland över sommaren är något som helt klart fler borde göra!

Trots att det är många som lämnar landet för att resa iväg på sommaren finns det de som har varit smarta nog att inse att man bör stanna i landet, i alla fall när vi har som finast väder. Mer förståeligt är det om man lämnar stan och landet under de långa och deppiga vintermånaderna, men på sommaren bör man verkligen ta vara på när Sverige och Norrland visar sig från sin allra bästa sida! Dessutom är det ett bra och billigt alternativ om man vill åka iväg hela familjen, inklusive barn. Men precis som alltid annars man ska iväg, särskilt till ett ställe man aldrig varit på eller i tidigare, finns det en hel del att fundera över när det kommer till packning. Hur mycket får man plats med? Vad behöver man verkligen? Hur kommer vädret bli? Låt oss ge några tips man kan ha i åtanke när det är dags för att packa väskan för semester i norr.

  • Beroende på vart man bor i vanliga fall är klimatet rätt annorlunda i Norrland. Det behöver egentligen inte nödvändigtvis vara kallare om man har tur, men jämfört med Skåne så ser det helt enkelt annorlunda ut och luften känns annorlunda. Detta är något som man bör ha i åtanke när det är dags att packa.
  • Vissa har förutfattade meningar om hur vädret brukar vara i Norrland, men ofta så stämmer de faktiskt. Därför kan det vara en bra idé att packa ner gummistövlar, i alla fall till barnen. Även om det inte regnar så kan marken vara rätt våt, särskilt om man vill ge sig ut i de vackra norrländska skogarna på äventyr.
  • Myggor finns på massor av ställen i världen, men ibland undrar man om det inte är i Norrland de trivs allra bäst? Myggmedel är alltså ett måste när man ska packa ner innan man lämnar sitt hem för en vecka eller liknande i de norra delarna av vårt avlånga land.
  • På sommaren lyser solen stark, se till att packa ner solkrämen och låt dig inte luras av några lösa rykten om att solen inte lyser starkt i kalla Norrland. Det är inte sant, något av det!

Norrland är ett otroligt härligt ställe, och åker man dit på sommarsemester med familjen får man garanterat se och vara med om otroliga saker. Vill man ha lata dagar med sol, bad och lek finns det att tillgå, och vill man hitta på massa spännande aktiviteter kan man det. Norrland är med andra ord en otrolig del av Sverige som är fylld av möjligheter för en riktigt bra sommar.

Den lilla byn med det stora hjärtat