Norrlångträsk

Saker att göra på landet

När man bor långt ifrån staden har man inte lika stor tillgång till biografer, museer, restauranger och annat kul som man kan hitta på i storstaden. Men det finns en hel del saker man kan hitta på när man bor på landsbygden också.

5466482-kor

Gå ut i skogen

Man har bland annat nära till naturen när man bor i glesbygden. I naturen och i skogen finns mycket roligt att hitta på. Bland annat kan man gå ut och plocka svamp eller bär. Det man dock bör tänka på när man plockar sådant i skogar är allemansrätten. Men man brukar kunna få plocka bär och svamp utan att det anses vara olagligt. Läs mer. När man är ute i skogen kan man även passa på att ta en fikapaus på en stubbe och bara insupa lugnet och kanske se ett och annat djur. Skogen är även ett bra ställe för motion där man kan jogga eller rasta hunden. På vintern finns det skogar där man kan åka längdskidor.

Många gårdsbutiker i landet

På landsbygden finns visserligen inte så många restauranger men man kan fortfarande ta del av matupplevelser. Det brukar finnas en del gårdsbutiker med lokalproducerad mat där man kan få tag i goda mejeriprodukter, kött, grönsaker och sötsaker. Faktiskt är natur- och kulturturismen den som växer snabbast just nu.

Skaffa djur

Många som bor i glesbygden har djur och har man inte det kan det vara kul att skaffa ett djur eller två som en hobby. Ett djur som tar upp mycket av ens tid och som man kan ha många roliga stunder med är hästen. Att börja rida är utmanande både psykiskt och fysiskt och det band man får med sina hästar är ofta väldigt starkt. Vill man starta sin egen verksamhet med hjälp av djuren kan man bland annat skaffa kor, får och grisar. Man kan till exempel bli mjölkbonde och sälja sin mjölk till stora företag som Arla och Skånemejerier.

Den lilla byn med det stora hjärtat